Névnap

Ma 2020. augusztus 08., szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Köszöntjük weboldalunkon...

Intézmény értékelése

A Hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda

fenntartói értékelése

 

 

A Hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda városunk kedvelt intézménye, amely immár hat teljes tanévet mondhat magáénak az evangélikus egyház fenntartásában. E minőségében, evangélikus intézményként is megőrizte az óvoda a korábbi hírnevét és közkedveltségét.

 

Az évről évre tapasztalható túljelentkezés jelzi az intézményben dolgozók szakmai felkészültségét és elhivatottságát, az itt folyó munka minőségét. Három csoportban kilencven kisgyermek tölti itt a hétköznapjait.

 

Az óvoda életének, az itt folyó nevelő munkának szerves részét képezi a hitre nevelés, az egyház életével való megismerkedés, az egyházi ünnepekre való felkészülés.

 

Az intézmény rendszeres kapcsolatot tart a város többi óvodájával és iskolájával (különös tekintettel a város más egyházi oktatási intézményeire), valamint más közintézményekkel.

 

Az óvoda munkatársai és az oda járó gyermekek az evangélikus egyházközség életében is részt vehettek: a gyülekezet megszokott istentiszteleti rendjén túl havi rendszerességgel családi istentiszteleteken nyílt erre lehetőség.